Vargabeles sau taitei cu branza

de mirela0911 in Prajituri, 1 Dec 2011 | 9367 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250g taitei lati
  • 500g branza dulce
  • 4 lg zahar
  • 2 oua
  • 100g stafide
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 lg zahar
  • unt pentru uns tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vargabeles sau taitei cu branza:

Se fierb pastele conform instructiunilor. Se strecoara, se dau prin jet de apa rece si se lasa la scurs.

Branza se amesteca bine cu zaharul, stafidele, galbenusurile si zaharul vanilat. Se toarna taiteii peste branza, se amesteca dupa care se rastoarna intr-un vas de yena uns cu unt. Se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de aprox.25-30 minute (pana prinde o crusta deasupra). 

Albusurile se bat spuma cu cele doua linguri de zahar. Inainte cu 5 minute de a fi gata taiteii, se scoate tava, se pune deasupra spuma, se niveleaza si se da din nou la cuptor pana prinde o culoare aurie frumoasa.

Se poate servi atat calduta cat si rece. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vargabeles sau taitei cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

mirela0911 1

01.12.2011, 22:06

Multumesc Teo
Mena te asteptam

MotanLaOale 1

01.12.2011, 22:28

bun bun

Cris2711 1

02.12.2011, 00:55

ce imi place mie mancarica aceasta,fac si eu ceva asemanator

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Vargabeles (Budinca cu paste, branza si stafide)